4 Jenis Masalah Angin Dalam Badan

4 Jenis Masalah Angin Dalam Badan

  Sekarang, ramai yang mengalami rasa sakit dada seperti sakit jantung tapi bila buat ECG, normal, bila pergi jumpa doktor pakar, semuanya okay tiada masalah. Tapi rasa sakit dada seperti sakit jantung itu masih ada. Kadang-kadang terfikir kena buatan orang, pergi dekat ustaz, ustaz kata okay. Orang sekeliling kata berlakon, nak perhatian, dan macam-macam lagi. Inilah yang dikatakan masalah angin. Jangan pandang remeh dengan masalah angin ini. Ia boleh buatkan seseorang itu menjadi murung, mati mengejut dan lain-lain.Kristal angin ini terbentuk daripada kolestrol jahat dan asid dan membentuk ketulan yang boleh berkumpul didalam dan diluar salur darah. 

JOM KENALI 4 JENIS MASALAH ANGIN DALAM BADAN

Kolestrol yang bergabung dengan asid (angin) akan menjadi asid lemak tepu. Dimana asid lemak tepu ini akan menjadi pepejal atau kristal angin yang akan melekat dan berkumpul pada luar saraf mengakibatkan saluran darah kita menjadi sempit dan menyukarkan darah untuk membuat pemindahan oksigen dan nutrisi-nutrisi ke tempat yang sepatutnya. Hal ini menyebabkan pengaliran darah menjadi tidak lancar dan badan akan menghasilkan asid yang sekaligus menyebabkan kesakitan. Terdapat 4 jenis masalah angin yang selalu masyarakat hadapi:-
 • ANGIN ROH/PERSINGGAHAN
Angin persinggahan ini boleh terjadi kerana dalam badan manusia terdapat cas/arus elektrik yang membuatkan seseorang itu dapat menerima angin daripada seseorang. Contohnya jika seseorang pergi berurut, kebiasaannya angina itu bukan dikeluarkan oleh yang diurut tetapi dikeluarkan oleh tukang urut. 
 • ANGIN DALAM SARAF
Angin dalam saraf ini bermaksud kristal angin bekumpul dalam saluran darah dan boleh menyebabkan pengaliran darah tidak berjalan lancar. Kebanyakkan angin dalam saraf ini, pihak hospital atau klinik dapat mengesan masalah ini. Contoh seperti masalah gout, saluran darah tersumbat dan jantung. 
 • ANGIN LUAR SARAF
Angin luar saraf ini bermaksud kristal angin berkumpul diluar salur darah dan menyebabkan saluran darah menjadi sempit, pengaliran darah juga tidak lancar. Masalah angin luar saraf ini, tidak dapat dikesan oleh pihak hospital atau klinik. Pesakit yang mengalami angin luar saraf akan mengalami seperti kebas tangan dan kaki, rasa sejuk tangan dan kaki dan rasa cucuk dibahagian kaki. 
 • ANGIN MEDU
Angin medu ini terjadi disebabkan saluran hempedu terhimpit oleh kristal angin. Hempedu ini adalah salah satu organ yang penting dalam sistem pencernaan. Jika sistem pencernaan tidak berfungsi dengan baik, angin akan berkumpul dalam perut. Apabila angin berkumpul dalam perut ia akan menekan bahagian dada menyebabkan seseorang itu akan mengalami sakit seperti sakit dada, sakit belikat, tegang leher, sakit pinggang.  

ANTARA SIMPTON ANGIN YANG RAMAI TAK TAHU IALAH:

1) NAFAS PENDEK, SUKAR BERNAFAS ATAU SESAK NAFASRasa sakit terutamanya di dada sebelah kiri membuatkan ramai yang menyangka mereka menghadapi sakit jantung. Tapi bila pergi cek, semua normal. Perkara ini terjadi kerana angin dalam perut berlebihan. Apabila angin dalam perut berlebihan, perut akan menjadi kembung dan menolak bahagian diafragma menyebabkan jantung susah untuk pam darah. Perkara itu akan menyebabkan ramai yang mengalami masalah nafas pendek, sukar bernafas atau rasa tak puas nafas.jenis masalah angin dalam badan Selain itu, asid dan angin yang berlebihan dalam badan juga akan meningkatkan detak jantung dan membuatkan seseorang itu seakan-akan kehabisan nafas atau penafasan tidak lancar. Simptom ini juga terjadi disebabkan angin medu yang berpunca dari perut terutama semasa perut kosong yang menyebabkan kesakitan di bahagian dada dan pedih ulu hati.  Ia juga akan menyebabkan rasa:👉 Muntah terutama pada waktu pagi atau selepas makan👉 Leher tegang👉 Sakit belikat dan bahu👉 Sakit kepala 2) BADAN LETIH DAN LENGUHKristal angin yang menghimpit saraf dan ketulan lemak yang menyebabkan pengaliran darah menjadi tidak lancar. Apabila pengaliran darah tidak lancar, oksigen tidak dapat membuat permindahan cukup untuk otot. Ia menyebabkan pengumpulan asid laktik dan bahan toksik secara berlebihan dibahagian otot mengakibat rasa sakit dan lenguh pada seluruh badan. Pada masa sama juga, ia mengakibatkan nutrien di dalam otot semakin berkurangan Kristal angin pada saraf juga akan menyebabkan:👉 kebas terutama pada tangan dan tapak kaki👉 sejuk tapak kaki dan tangan walaupun cuaca panas👉 badan letih, lesu dan tidak bertenaga walaupun dah cukup tidur dan rehat Disebabkan asid laktik ini berada pada otot dan apabila kita melakukan urutan pada kawasan tersebut. Badan akan kembali segar. Namun selepas beberapa minggu atau kurang daripada itu, badan akan kembali merasa sakit dan lenguh kerana otot akan kembali menghasilkan asid laktik akibat daripada kekurangan oksigen yang disebabkan oleh himpitan kristal angin. 3) SISTEM IMUNISASI YANG LEMAHSaluran percernaan boleh terganggu akibat gas yang terdapat pada saluran cerna, sehingga perut menjadi kembung, penuh dan berangin. Perut yang kembung menyebabkan rasa mual sehingga menghilangkan selera makan. Sistem imun badan terletak di sepanjang usus dan menjadikan saluran percernaan amatlah penting untuk membangunkan sistem imun yang kuat. Badan yang menghidapi imunisasi yang lemah akan rasa mudah sejuk dan menyebabkan anda cepat diserang penyakit seperti demam, batuk, selsema dan sebagainya.  

APA ITU RS24?

RS 24 adalah satu-satunya PRODUK YANG MAMPU MEMECAHKAN KRISTAL ANGIN & KETULAN LEMAK DALAM BADAN dan MENGHILANGKAN SIMPTOM YANG BERPUNCA DARIPADANYA!!!*Klik  gambar di bawah untuk maklumat lanjut* =========INFO RS24========a) Diformulakan oleh Dr Rais Abdullah b) mempunyai SIJIL HALAL dari JAKIM c) LULUS KKM d) Laporan penuh dari makmal (COA) e) Dikilang di kilang bertaraf GMP  ===============KEISTIMEWAAN RS 24===============Jom lihat pula apa keistimewaan RS 24 yang hangat diperkatakan itu..
 • Memecahkan kristal angin yang berkumpul diluar saraf
 • Mencairkan ketulan lemak yang berada di luar salur darah
 • Melancarkan kembali pengaliran darah agar oksigen dapat sampai pada seluruh badan
 • Menguatkan metabolisme
 • Mengandungi nutrisi yang lengkap untuk tubuh badan
 ===============FAEDAH YANG PENGGUNA AKAN DAPAT===============.
 • Pernafasan kembali lancar
 • Badan akan rasa ringan, cergas dan bertenaga
 • Kaki dan tangan tiada rasa kebas dan sejuk lagi
 • Masalah dada rasa mencucuk akan hilang
 • Anda boleh makan apa saja tanpa perlu berpantang lagi
  Pole to Pole Fitness – 80 Main St Woodbridge, NJ – Health & Fitness, Exercise & Fitness Programs, Health Clubs – (732)-582-6711 anavar 50 mg for sale beautiful fitness athlete woman resting drinking water after working out exercising on the beach stock photo – alamy   HOTEL RESIDENCE INN ORLANDO LAKE MARY, FL 3* (United States) – from €203 | HOTELMIX boldenone undecylenate for sale best western palm hotel london 4* (united kingdom) – from €119 | hotelmix  

Share: